איחרתי תשלום לימודים, אם לחשוש מריבית

שאלה:

חוב לשכר לימוד אוניברסיטאי שלי. לא יודע של מה החוב.
האם לחשוש שמא מעורב בזה גם ריבית, ואז לשאול ולברר את מדור שכר לימוד אם כן,
ובמידה ולא- רק אז לשלם את החוב,
או שלא צריך לברר?ולשלם כבר עכשיו את כל החוב?

תשובה:

שלום וברכה,

לא נראה לי שיש להם אפשרות לקחת ריבית אם לא היה מוסכם מראש, או תביעה משפטית.
לכן לא צריך לחשוש לריבית.
גם אם דורשים ריבית לא תוכל להתעלם מתשלום הריבית, והריבית תגדל ויוציאו בכח, לכן מותר לשלם כבר בהתחלה.[וכמו שהתירו הפוסקים בריבית בגין פיגור תשלום, שהם יגבו בסוף בכוח, לכן מותר לשלם כבר בתחילה – אם בדיעבד עבר ואיחר את התשלום].
בהצלחה.