אבני חושן סגולה?

שאלה:

שלום לרב שליטא. שואל לגבי חנות שמוכרת אבנים (אבני חושן) או אבני סגולה האם זה עבודה זרה או אכן יש סגולות באבנים. קריסטלים

תשובה:

שלום וברכה

זו לא עבודה זרה, גם בספרי הסגולות של העם היהודי יש דברים מסוג זה, ראה ס' טעמי המנהגים וסגולות ישראל ועוד, אבל לגבי האבנים שאתה מדבר עליהן אין בהן שום ממש וחבל על הכסף… אדם הרוצה ישועה מה' יתברך ירבה בתפילה ובחיזוק במצוות ולימוד תורה, ובעזרת ה' יראה רק שפע ברכה והצלחה. כל השאר מיותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1