הפסקה בתפילת העמידה ללחוץ יד לאדם נכבד

שאלה:

בסד

שלום הרב!
אדם מהקהילה שאינו דתי שניגש אלי באמצע תפילת עמידה ללחוץ לי יד האם מותר לי ללחוץ לו יד בלי לדבר ולהנהן בראש?

תשובה:

שלום וברכה

באמצע תפילת העמידה אין כל היתר להפסיק גם לא בלחיצת יד, תתפלל באופן ששקיעותך בתפילה תהיה ניכרת די הצורך שאנשים ימנעו באופן טבעי מלבוא ולנסות ללחוץ לך את היד. ידועים דברי המשנה בפרק אין עומדין "אפילו נחש כרוך על עקבו וכו', לא יפסיק". במקרה שהאדם עומד לידך וזה גורם לך לקושי לכוין בתפילה מחמת האי נעימות, מותר לעשות תנועה של המתנה או לחיצת יד, כדי שתוכל להמשיך לכוין בתפילה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קד סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק א.