ברירת אורז ע"י ילדה שאינה בת מצוה

שאלה:

האם ילדה בת עשר וחצי שיודעת לברור אפשר לסמוך עליה בברירת אורז?

תשובה:

שלום וברכה

ילד או ילדה שלא הגיעו לגיל מצוות אינם יכולים לברור אורז או שאר קטניות הטעונים בדיקה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' קכ סעי' יד. בדברים המוחזקים בנגיעות שחיוב בדיקתם מהתורה, כמו חסה מגידול רגיל וכדומה, לא די שיגיעו לגיל מצוות אלא צריך לדעת שהביאו שתי שערות, לכן יש להמתין קצת אחרי גיל המצוות.