בית שיש בו עבודה זרה

שאלה:

שלום הרב, אני מנגן עם חברים בבית של חבר אחר, ואיאמ שלו מחזיקה ארון קטן מעץ שלא ידעתי את תוכנו, בדיעבד הסתבר שיש שם קלף עם כתב בשפת סנסקריט מתוך הכתבים הבודהיסטים. אימא שלו עושה בזרת זה יוגה או מדיטציה ובעצם מתפללת בעזרת זה. היא טוענת שזה לא לאל אחר אלא רק כלפי עצמה זה עוזר לה להתמדד עם כל מיני קשיים ו"מאפס" אותה.. האם מדובר בעבודה זרה? אם כן, די בלהוציא את אותה הארונית מהחדר כדי שאוכל לנגן שם? או להימנע לחלוטין מלהגיע אליהם?

תשובה:

שלום וברכה

מהתיאור שלך נשמע שמדובר בעבודה זרה, אין איסור להכנס שם, בית שיש בו עבודה זרה אינו בית עבודה זרה, אבל ודאי ראוי לחפש מקומות טובים יותר להיות, אצל בני אדם מאמינים בה' אלוקי ישראל. כלל יום אנחנו מתפללים להתחבר עם חברים טובים. גם אצל אליעזר עבד אברהם מצינו שלא נכנס לבית לבן עד שלא פינו משם את העבודה זרה. שוב אין איסור, אבל תחשוב אם זה המקום המתאים לך.

בהצלחה