אשה נשואה שרוצה להדליק נרות חנוכה

שאלה:

1) אשה נשואה שרוצה להדליק נר חנוכה ולברך, האם מותר לה לעשות כן?
2) סברות בזה: אולי לאו כל כמינה לומר שאינה רוצה לצאת בהדלקת בעלה (עי' משנ"ב סי' תרע"ז ס"ק ט"ז), שהרי אשתו כגופו. ויל"ע בכוונת משנ"ב (סי' תרע"ה ס"ק ט') שאם רוצה להדליק רשאי, שי"ל דהתם מיירי רק בנשים פנויות, כדמבואר בשו"ת עולת שממואל (מקור המשנ"ב) בפנים.
3) אף את"ל כהנ"ל שהיא אינה רשאי להדליק, יל"ע אם היא רוצה להדליק לפני שבעלה מדליק, אם היא רשאי.

תשובה:

שלום וברכה

ברור כדבריך כפי שציינת מקורות, ואכן בסי' תרעה ודאי מדובר בפנויה או בכל אופן שאינה אשתו. אינני מבין את שאלה 3 הרי מכל מקום בעלה לא יוכל להדליק אחריה, אז מה בעצם הרווח? בכל מקרה רק אחד מהם מדליק.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1