קיבלתי ספר בחינם בתנאי שאלמד אותו

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב
בעבר קיבלתי בחינם ספר מסילת ישרים עם ביאור, אך זה היה בחינם בתנאי שבלי נדר אלמד אותו מדי יום חמש דקות למשך מחזור אחד (אין לי מושג כמה זמן זה האמת)
למדתי אותו רוב הימים נראה לי, ויותר מ-5 דקות ברוב הפעמים לדעתי.
אך מדי פעם החסרתי יום, לפעמים יותר.
ואני רוצה להמשיך לקרוא אותו, אך מרגיש שאני לוקח על עצמי יותר מדי, ואז כשאני לא עומד בזה זה מבאס אותי. אמת שזה רק חמש דקות חיוב, אך קשה לי להסתפק בחמש דקות, כי אני מנסה להבין את זה עם זכירה כלשהי של הדברים הנאמרים אחרי הקריאה.
מה אני עושה עם החיוב הזה, אם זה היה בלי נדר אז אפשר שלא לקיים? או שזה גזל?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

אני מניח שהם גם יצאו מנקודת הנחה שאנשים לא תמיד זוכרים ולא תמיד יש מרץ… הכוונה שבאופן כללי לומדים והכל בלי נדר כמובן.

בהצלחה רבה