מעשה שבת של גוי בין השמשות / תוספת שבת במוצאי שבת

שאלה:

הסתפקתי בלימודי שלשה ספקות בהלכות שבת ואודה לכבוד הרב אם יפשוט לי אותם
א. אמירה לעכו"ם בין השמשות מה הדין באופן האסור לומר כגון בהפסד קל באיסור תורה שאסור לומר לו מה הדין בדיעבד האם נתיר את ההנאה
ב. ועל הצד שההנאה אסורה, מה הדין באחד שהסתפק אם בספק בין השמשות מותרת אמירה לעכו"ם באופן זה נקל יותר או כיון שנחשב כחסרון ידיעה עדיין יהיה אסור.
ג. יש לכאורה חיוב להוסיף מחול על הקודש בערב שבת האם במוצאי שבת זה גם חיוב או מצוה קיומית
תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

א. נראה שאין איסור הנאה ממעשה שבת באופן זה שאם היה שעת הדחק היה מותר אף לכתחילה לבקש מהגוי לעשותה.

ג. החיוב להוסיף מחול על הקודש במוצאי שבת הוא חיוב גמור, ראה שו"ע סי' רסא סעי' ב.