לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ויטמינים שלא נמכרו לגוי בפסח

שאלה:

בסד
מה הדין ספק חמץ הנמצ בויטמנים
וספק שעשו לגביו מכירת חמץ?

תשובה:

שלום רב

אני מבין שמדובר בקפסולות ולא במאכל, וא"כ בודאי אין כל בעיה. גם אם יש בהן חמץ הוא פסול מאכילת כלב ולא עוברים עליו בפסח בבל יראה, אלא שמחמירים שלא ליטול תרופות חמץ במידת האפשר, משום שכאשר אתה בולע אותן בפסח יש דין “אחשביה” כלומר אתה מחשיב אותן לאוכל. אבל אחרי פסח אין בעיה. חשוב לציין שגם בפסח עצמו זו חומרא בעלמא, ומי שנזקק לתרופות כעין אלו על פי צו הרופא [כמו אנטיביוטיקה וכדומה, לא ויטמינים כמובן שזה דבר לא הכרחי] נוטל אותן בפסח.

כמו כן מדובר באיסור דרבנן של חמץ שעבר עליו הפסח וספקו לקולא.