אחי עומד להתחתן עם בחורה שעשתה גיור צבאי

שאלה:

שלום
אח שלי מאורס לגויה שעשתה גיור צבאי
כל זמן הגיור היא שיקרה שאמרה שאין לה חבר והיא גרה עם יהודי וחברה שלו שזה אח שלי
גם אני יודעת שהיא לא רצתה ולא רוצה ולא תרצה לשמור תורה ומצוות היא התגירה רק כדי להתחתן איתו
מה אני יכולה לעשות ואם אפשר לפרט? כדי להציל יהודי

תשובה:

שלום רב,

כפי שאת יודעת הגיור שלה לא שווה הרבה…אם אין לה כוונה לשמור מצוות והכל מהשפה ולחוץ היא נותרת גויה לכל דבר. אין לי הרבה מה לומר לך לגבי אחיך. אני מניח שהוא יודע את האמת ובכל זאת כנראה יצר הרע גובר עליו. ולצערנו המערכת "מגיירת" אותה ונותנת לו איזה תחושה שאולי היא יהודיה. והעיקר שרשום שהיא יהודיה. וחבל.