איזה טענות לטעון בב"ד

שאלה:

האם מותר לטעון טענה בבית דין, כשהטענה נכונה, והראיה אינה נכונה.
(שאלתי את השוכר אם רוצה תיקון בדירה, ואמר שרוצה, ולא דברתי אז על תוספת תשלום, ולא שיהיה על חשבונו, כי היתה לי הרגשה שקשה כעת לדבר איתו על כסף, ( ליתר דיוק היה זה שליח השוכר), ולכן העברתי את השיחה לענין אחר,
ואח"כ נזכרתי שיש לי כעת ראיה טובה שקשה לדבר איתו על כסף, ולא חשבתי כך מקודם.
האם אפשר להביא ראיה זו)

תשובה:

שלום רב,

בביה"ד ניתן לטעון את כל הטענות שיש לך לטעון – אם הם נכונות. לגבי הראיה אם הטענה נכונה, אתה יכול לספר את הראיה שלך, והם ידונו אם צריך ראיה, ובמקרה שצריך ראיה אם הראיה טובה.

בקיצור: אתה טתען את כל שיש לך לטעון, ותן להם לדון בטענות ובראיות.

בהצלחה.