האם מותר להוציא צו הרחקה בבית משפט

שאלה:

שלום רב,
היה צורך דחוף להרחיק אדם אלים ממישהו. אני סייעתי לאותו מישהו בהזמנת משטרה. הגשנו תלונה ובנוסף המשטרה שאלה/המליצה אם מעוניינים בצו-הרחקה. לצורך כך-היה צורך לגשת לבית-משפט ה"שלום" על מנת להוציא צו, שרק אז המשטרה יכולה לאכוף אותו. האם עברתי על איזשהי הלכה?. (חייבת לציין- שעשיתי את כל הצעד הזה לאחר בדיקות רבות., ולא מצאתי פתרונות אחרים וזמינים).

תשובה:

שלום וברכה,

עשית כדת וכדין. [ראה נימוקים.]

בהצלחה.

נימוקים:

חל איסור לדון בערכאות, ובפרט בערכאות של יהודיים שדנים לפי חוקי הגויים.

צו מניעה צריך לעשות בב"ד, היות ופעמים מסובב לנתבע הפסד ממון. במקרה שסביר להניח שלא ישמע לב"ד, ובינתיים ינזק התובע, מותר להוציא צו מניעה בבית משפט, ומתחייב שהתביעה תיעשה בב"ד.

במקרה של צו הרחקה מעולם לא ראיתי שב"ד התעסקו בזה, ולכך מותר ללכת לבית משפט להוציא צו הרחקה, כדי שלא ינזק התובע. אם אח"כ עולים תביעות ממוניות בין הצדדים, ברור שעליהם לסור לבית הדין.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה על המענה. תגובה ל-עקיבא: לא מדובר בסכסוך בין בני זוג, אלא בין ילד (אלים) לאחד מהוריו. (ההורה השני לא בתמונה- מבחירה). האם גם בנושא זה היה ניתן לגשת לבית-דין רבני?. (היה בערב שבת, והיתה מגבלת זמן).שנית, הנתינה לצו-הרחקה נעשה לאחר "משפט"- ובירור בין הצדדים.