אשראי שיש בו איסורי ריבית, האם הקופאי שותף באיסור

שאלה:

אדם שיושב בקופה.
ומגיע אדם שמשלם באשראי.
אין ליושב בקופה יכולת לדעת האם האשראי כשר מבחינת ריבית.
הבנתי גם שיש כרטיסי מתנה כאלה- שאתה מטעין נניח באלף, מקבל 1200, והבנתיי שיכול להיות בזה איסור ריבית, כי אתה משלם רק 1000 ובפועל קונה ב1200.
ואז מגיע אדם כזה לקופה- ואתה מגהץ לו, ונמצא שאתה שותף בפועל לעסקת ריבית.
האם יש לחוש לזה?
האם באמת האדם שותף לריבית, בהנחה שאכן בוצע איסור בעסקה?

תשובה:

שלום רב,
כשיש איסור ריבית האיסור נעשה בין הקונה לחברת האשראי, שמקבל זכות ל1200 עבור 1000, ולא קשור לקופאי כלל הריבית. ואין שום קשר בין הקופאי לעיסקה בריבית.
בהצלחה.