עשיית מלאכה (כגון כתיבה) באמצע ברכה

שאלה:

יש להסתפק במה שקי"ל שאסור לעשות מלאכה באמצע ברכה, האם הוא הדין שבין התיבות אסור, או רק בזמן אמירת הברכה. הנה בודאי לכתחילה אין לעשות מלאכה אז, אבל השאלה אם זה בכלל האיסור, וכגון במי שבאמצע ברכות ק"ש (ברכה ארוכה) רוצה לכתוב משהו כדי שלא ישח אותו, האם מותר לו להפסיק בין המילים (במקום דסליק ענינא כמובן) ולכתוב משהו.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה מה הצד להיתר, ראשית כידוע הפסק על ידי מעשה גם הוא נחשב הפסק, כמובא במשנה ברורה בסי' ח, ובדברי הפוסקים בסי' קסו, שנית יש בכך בזיון לברכה.

שבוע טוב.