המתת כלב רע

שאלה:

שלום
אני ואחי חוזרים בתשובה מזה כמה שנים.
יש לנו כלב גדול בבית שהוא בן 9 שנים.
לפני כשנה התחתנו ועזבנו את הבית והכלב נשאר עם אמנו וכל יום אנחנו באים לטפל בו ,להוריד אותו ולהאכיל וכו׳
לאחרונה יש לו איזה בעיה רפואית בזנב ,דבר שמקשה עלינו לטפל בו ומצער אותנו ..והתחלנו לחשוב על פתרונות. יש לציין שהוא עדיין פעיל ובריא יחסית. וכלב מהסוג הזה מת בגילאים 9-11 ככה שהוא נכנס לתחום הזה.
כשהתחלנו לקרוא בנושא התברר לנו שיש איסור לגדל כלב רע.
אני יכול להגיד בוודאות שהכלב לא רע כלפי בני אדם אבל אם הוא רואה כלבים או חתולים אז הוא תוקפני ורוצה לתקוף.
ואז קראו הרבה פעמים מצבים בחיים שהוא ראה כלב עם בנאדם שמחזיק אותו והוא רצה לתקוף ובעל/ה הכלב פחד/ה..
אני מניח שזה נקרא כלב רע כי למרות שאני מחזיק אותו חזק האנשים פוחדים שהוא עלול להשתחרר ולהגיע אליהם.
האם במובן הזה זה נחשב כלב רע ? האם עליי להמית אותו ?
או שכדאי פשוט למסור אותו לכלבייה?
ואם כן האם חובה עליי להמית אותו או שזה רק התר ?
במידה ועליי להמית אותו איך אני עושה זאת ? הרי וטרינר רגיל לא נראה לי יסכים להרדים אותו מכיוון שהוא עדיין בריא ורובם של הוטרינרים לצערנו לא נראה לי מכיר ויודע הלכה ומבין שערך חיי אדם גדול מערך חיי כלב.
אשמח לתשובה ואפילו להמלצה לרב שמבין בנושא או וטרינר שיוכל לעזור במידה וצריך להמית.
תודה רבה
אברהם כהן

תשובה:

שלום רב,

כתב בספר ים של שלמה: כלב רע, היינו סתם כלב, שהוא מנבח על כל מי שאינו מכיר. ומחמת נביחתו הוא קרוי רע, אף שאינו נושך.

אם הכלב קשור ולא משוחרר כלל, יש היתר לגדלו בבית.

בכל מקרה לא כדאי להרוג את הכלב, כיון שאסור חוקית להרוג כלב [כך נראה לי].

בהצלחה.

מקורות:

הגדרת כלב רע ראה ים של שלמה (בבא קמא פרק ז סימן מה)

אם קשור בשלשלאות מותר להחזיקו, ראה שו"ע חו"מ סימן תט סעיף ג.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש גם אפשרות- המתרחשת לפני הרדמה(=המתה) של כלב מסוכן (-יש הגדרות לזה בחוק-סוגים מסוימים), כלב שכבר תקף מס' פעמים והגיע להסגר., נותנים לבעלים אפשרות לחתום על טופס שהכלב יועבר למתקן צבאי לצורך שמירה במקום שיומת. תברר על האפשרות הזו.