ביקשה להקבר עם השיניים התותבות

שאלה:

סבתי ביקשה לפני שנפטרה לקבור את השיניים התותבות שלה איתה האם מותר לעשות זאת ?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל יש הקפדה גדולה לא לשנות מסדרי הקבורה, וכיון שאנחנו יודעים היום ברור שאילו היתה יודעת כמה הגוף אינו כלום והכל זה הנשמה לא היתה מתענינת כלל במראה פיה לאחר מותה… אין צורך לקיים בקשה זו. שאלה זו נשאלה במקרים שאנשים רצו להקבר עם דברים רוחניים שעשו, השבוע שמעתי סיפור על יהודי צדיק ששמע שיש הצגה באיזה אולם בפתח תקוה בליל שבת, הלך וקנה את כל הכרטיסים בעצמו בסכום כסף עתק, ולפני מותו ביקש להקבר עם הכרטיסים כסגולה לזכות לחיי העולם הבא. זה כבר נושא שטעון בדיקה אצל גדולי תורה, אבל בענין השיניים אין צורך לחשוש לבקשתה.

בשורות טובות