שהייה בתנור בתוך קופסת פח

שאלה:

בס"ד
שלום רב
לגבי הערה פח' ב'ארחות שבת' פרק ב' "ואם יעשה קופסה של פח ויכניס אותה לתוך התנור יהיה זה מוגדר כגרוף קטום… ועי' בספר הלכות שבת להר"ש איידער שלייט"א… שכתב בשם הגרמ"פ פיינשטיין זמ"ל שאם התקין קופסה כזו מותר אף להחזיר לתוך התנור…".אם תוכלו בבקשה לעזור בהבנה:
1. בפועל, איך משתמשים בהיתר הזה? האם הכוונה היא גם אם מניחים תבנית אפייה הפוכה ועליה להחזיר תבשילים? אם לא, אז אנא אם תוכלו בבקשה לתת דוגמאות למה שכן מתכוונים אליו.
2. האם דין התנור כ'גרוף וקטום' באופן הזה מתיר גם להשהות בו תבשילים בטרם הגיעו לשיעור 'בן דרוסאי' (ואז להזהר לא לפתוח את התנור לפני שהם 'מבושלים כל צרכם' בשבת, אם רוצים גם לסגור את דלת התנור…)

תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

לא מועילה תבנית הפוכה כיון שגופי החימום הם גם מלמעלה… הוא מתכוין לקופסת פח כפשוטה שמכניסים את האוכל לתוכה ולא על גביה.

כל מה שמותר בגרוף וקטום יהיה מותר לדבריו גם באופן זה.