היתר השהית קדרה חיה – האם תקף גם בתנור אפיה?

שאלה:

בס"ד
שלום רב
היתר קדרה חיה להשהיית אוכל שלא החל להתבשל כלל לפני שבת, על אש מספיק קטנה שגם אם יגבירוה לא יהיה האוכל מבושל בזמן לסעודת ליל שבת, כי אם מיועד למחרת ('ארחות שבת', פרק א', סעיפים כא'-כג'), האם הוא גם בהשהיה של אוכל בתנור אפיה (כמובן בתנאי שגם זוכרים לא לפתוח את דלת התנור עד למחרת, כשהאוכל בוודאות מבושל כל צרכו, כדי שלא יצטרכו גם לסוגרה לפני כן ) ?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סיבה להבדל. כל מה שמותר באש שאינה גרופה וקטומה מותר גם בתנור. באופן כללי ההיתר הזה די דחוק בזמנינו שבאמת האש מאוד יעילה…