סיום אבלות בחנוכה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
השנה יוצא סיום האבלות של 12 חודש בכ"ח בכסליו בשבת.
השאלה היא מתי אפשר לעלות לקבר בבית העלמין.
בגלל חנוכה ?
תודה

תשובה:

מותר לעלות לקבר בחנוכה אם אין חשש שיבואו לידי בכי, אך אם יש חשש שיבואו לידי בכי אסור, ויש ל ההמתין לאחר החג. וכן אין לעשות שם השכבה. ומותר לעשות סעודת אזכרה. אך להתענות בו אסור.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם ניתן להקדים את האזכרה לפני הדלקת נר ראשון של חנוכה במצב שבו האזכרה היא בכ"ח כסליו? או שעדיף יותר לדחות את האזכרה לאחר החנוכה ובאיחור מיום השנה?

    מה עושים ביום הפטירה אם לא עולים לקבר?

    תודה

  2. אין הבדל בין הקדמה לאיחור, עשו כפי שנוח לכם. ביום השנה עיקר העיקרים הוא התפילות לפני העמוד, הקדיש, להרבות צדקה, לימוד משניות לעילוי נשמת הנפטר וכו'.