נמצא בבית הקברות בסוף זמן ק"ש

שאלה:

מי שנמצא בבית הקברות בסוף זמן ק"ש, האם יש לו לקרות שמע? יתכן שאף לדעת השו"ע (סי' ע"א ס"ז) שאם עובר על לועג לרא"ש שקנסוהו שצריך לחזור ולקרות, נראה שמן התורה יוצא בזה, אלא שמדרבנן צריך לחזור ולקרות, ולכן אולי יש לו לקרות ק"ש אז כדי שעכ"פ יוצא המצוה מה"ת?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה פוסק שם המשנה ברורה ס"ק יז שיוצא ידי חובתו, ורק לענין ק"ש שאין בה חשש ברכה לבטלה הורה לחזור ולומר, וא"כ מסתבר שאין לו להפסיד מצוה דאורייתא מחמת דין זה שאינו אלא לכתחילה, ואפילו מדרבנן יוצא יד"ח.