ערלה בפירות גוי / אכילת עראי תחת העץ בחצר הבית

שאלה:

בס"ד
קבלתי שמן זית של דרוזים שהכינו והביאו לי במתנה אך הם הכינו אין על זה כשרות האם אפשר להשתמש?
ושאלה שניה יש לי בגינה עצי פרי ולפעמים אני הולכת בגינה ולוקחת פרי מהגינה ומעשרת ואוכלת השאלה האם אני עומדת ליד העץ אני יכולה לעשר הכל בעודם בחוברים או שמא מעשרים רק לאחר ההוצאה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כמבואר בשו"ע סי' רצד סעי' ח, איסור ערלה נוהג בפירות של גוי, וכיון שספק ערלה בארץ ישראל אסור, אם את לא יודעת בבירור שאינם פירות ערלה אין להשתמש בשמן.

פרי אחד אפשר לאכול תחת העץ, אך אם קטפת שנים זה כבר חייב במעשר, ראי בהרחבה כאן. אי אפשר לעשר על פרי מחובר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם לא אומרים שחצר קובעת למעשר ויהיה אסור לאכול אפילו פרי אחד בחצר, ובפרט אם מדובר בפרי שלא נאכל כולו בבת אחת כתאנה? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. בדבר שגדל בתוך החצר מותר לאכול אחד, והחזון איש הקל בזה גם בפרי שאינו נאכל בבת אחת אם הוא חתיכה אחת [בשונה מרימון או אשכול ענבים שכל פרט הוא יחידה לעצמו], לגבי תפוז עם פלחים הסתפק, ראה בענין זה בס' משפטי ארץ פרק ז הערה 54.