לבטל תורה בשביל קבלת פני הראשון לציון?

שאלה:

שאלה , כאשר מגיע אדם מכובד לביקור כגון הראשון לציון ( לאמריקה) ויש הרצאה שנופלת בזמן הכולל ( ואם לא הולכים הרשל״צ חוזר לארץ, ולא מסתדר זמן אחר) האם מוטב להמשיך בכולל ולפספס קבלת פניו, או לעצור את השיעור הקבוע בכולל וללכת לשמוע הרצאת הרשל״ץ?
.
ומה הדין לראש הכולל ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכיון שזו חויה רוחנית מיוחדת לאברכים להכיר מקרוב ולשמוע אדם גדול שאינו מזדמן להם כל יום, אם הוא מוסר שיעור ולא סתם מסיבה, כדאי ללכת לשמוע. בחישוב לרחוק זה יתרום לשמחה בלימוד, לחשק לצמוח ולגדול, ולחיבור לתלמידי חכמים. אדם ששקוע בלימוד יומם ולילה ואינו מפסיק לשום צורך אולי החשבון אצלו שונה, אבל אברך מהשורה זקוק לחיזוקים וריגושים רוחניים מסוג זה.

בהצלחה רבה