מעשר כספים

שאלה:

שתי שאלות בדיני מעשר כספים
1. שמעתי פעם בשיעור שמי שמפריש עשירית ממה שהוא מוכר והוא לא מקזז את העלויות השונות נחשב לו כחומש וזה עדיף האם זה נכון או לא
2. מי שגמר לתת מעשר האם יכול לתת כסף ולומר כאילו אני מלווה את זה למעשר וכשיגיע רווח אני יוריד את זה מהחשבון או שמעשר כספים לא עובד רקטאטיבי

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא שמעתי כזה דבר, והסברא אומרת שזה תלוי כמה הן ההוצאות… אם הן פחותות מחומש אין הגיון שזה יועיל…
  2. אפשר בהחלט, גם מחילת חוב שניתן לתובעו ואינו כסף אבוד, עשוןיה להחשב כמעשר כאשר האדם הנמחל ראוי לקבל כספי צדקה.

בהצלחה