כריכות על היד לפני ההנחה של ראש

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין אם לא קבלנו הוראות הארי אז למה אין הפסק {או לפחות לא לכתחילה} בזה שכורכים את התפילין על היד לפני שמניחים את תפילין של ראש? ראיתי ביד מלאכי הרבה כללים איך הפוסקים יודעים מה לבחור למעשה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש הרבה מאוד חילוקי דינים, מתי נוקטים כבעלי הלכה ומתי כבעלי קבלה, במקרה שהם חולקים הלכה כדברי בעלי הלכה וכו', ראה כשמונה חילוקי דינים בענין זה בס' לקט הקמח החדש בסי' כ"ה. וראה עוד בקצרה במשנה ברורה שם מבעל כנסת הגדולה.

לעצם שאלתך, כיון שיש בזה ענין על פי סוד, ומעיקר הדין אין כאן הפסק, שהרי הוא עוסק בתיקוני התפילין, הוכרע להרויח ענין זה שעל פי סוד, ולא למהר ולהניח תפילין של ראש קודם הכריכות על היד.