האם מותר להעביר הקלטת סדנא לאחרים

שאלה:

אדם שהגיע לסדנא שילם עליה וקיבל אישור להקליט.
בפרידה מהקורס אמר המרצה שאוסר עליו להעביר, האם לאחר הסדנא יש לו אפשרות לאסור למרות שלא היתנה מראש או שעבר זמנו בטל קורבנו ואפשר להעביר?

תשובה:

שלום רב,

זכותו של המרצה לעכב את העברת ההקלטות לזרים, כדי שלא לפגוע בפרנסתו.

בהצלחה.

נימוקים:

הפוסקים אסרו להקליט זמר או מוסר שיעורים שלא מדעתם, בנוסף לזה יש איסור הקלטות של יוצר החכמה. ראה אגרו"מ (או"ח חלק ד סימן מ אות יט). ולכן אסור להקליט וכן לפרסם את ההקלטות לאחרים. הרשות להקליט אינה הסכמה לפרסם את ההקלטות, ולכן זכותו של המרצה למנוע את העברת ההקלטה לאחרים.