התרת נדרים להמנע מאיסור

שאלה:

נדרתי כמה נדרים בגיל צעיר (שלא לגלוש באינטרנט למשל או דברים דתיים דומים) ולא הבנתי שיש דרכים קלות יותר כמו קבלה כספית וכדומה. בכל אופן: כעבור שנתיים סיפרתי את הנדרים לאברך תלמיד חכם שלומד הלכות כמו שצריך כי ראיתי שזה בגדר בלתי אפשרי, (לא הצטערתי על קבלת העניין אלא על קבלתו בלשון נדר..) והוא אמר שאין שום בעיה להתיר והוא אסף 2 בחורים צעירים וביחד הם אמרו את הנוסח של התרת נדרים. הוא אמר שהם לא צריכים לדעת את הנדרים אלא מספיק שהוא יודע. הוא אמר שלא צריך 'פתח' להתרה וכדומה אלא פשוט הקריא את הנוסח. אני חשבתי שההתחרטות שלי על קבלת הדברים בתור נדר ולא 'סתם' קבלה זה מספיק פתח.

מאז כמובן שכבר עשיתי 10 פעם לפחות את ההתרת נדרים הרגילה בערבי ראש השנה (אבל בלי פירוט)

האם הוא צדק?או האם אני בבעיה קשה….
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הנדר היה על עבירה של ממש, יש בעיה להתיר, כמו שהארכנו פעמים רבות באתר, אבל נדר שלא לגלוש באינטרנט, כיון שהוא כולל גם דברים שאינם אסורים, ניתן להתיר, אבל רק על ידי פתח, כגון שזה נעשה בחוסר ידיעה לחומרת הענין ועוד ועוד.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רכח סעי’ טו וברמ”א שם.