השתשמות במעות פקדון שנשכח

שאלה:

מישו נתן לי סכום כסף לשמור עבורו לזמן קצר ואף פעם לא בא לקחת ממני, ואני לא זוכר מי זה היה. יתכן שגם הוא שכח שהפקיד אצלי. מה עלי לעשות? האם אני יכול להשתמש בכסף ולרשום שאני חייב למישו סכום הזה?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

מעות פקדון מותר להשתמש בהם עד שיבוא הבעלים וידרשו את המעות. מלבד כאשר מסר את המעות לידו צרור וחתום בארנק, שבזה גילה המפקיד דעתו שאינו חפץ שישתמש במעות.

ולכן מלכתחילה היה מותר לך להשתמש במעות, ועכשיו שאינך זוכר מיהו המפקיד, מותר להשתמש, ולרשום שהשתמשת במעות פקדון בסכום כו"כ.

מקורות:

ראה שו"ע חושן משפט סימן רצב סעיף ז. ומבואר בפוסקים שכיום גם אדם שאינו סוחר מוציא מעות לקנות,ולכן כל אדם דינו כשולחני המוזכר שם בהלכה.