האם לסייע לאישה גרושה להביא ילד מהפריה

שאלה:

בידוע אישה פטורה ממצוות פריה ורביה וכך נפסק להלכה .. האם מותר לעזור לאישה שהיא גרושה וכבר יש לה בת מבעלה (גרושה כיום) בתהליך הפריה מלאכותית ומציאת תורם לעוד לידה שהיא מבקשת ורוצה להביא לעולם?

תשובה:

שלום רב,

אכן אישה פטורה מפריה ורביה (וחייבת במצוות שבת) אולם אין לזה כל קשר לעובדה שהאישה רוצה סיוע להביא עוד ילד לעולם. השיקול אם לסייע לה בזה אינו נוגע אם זה רצון טבעי שיש לכל אדם בעולם אם מצווה מהתורה.

לעצם השאלה אין בזה איסור להביא ילדים בצורה כזו כדי שאתה תהיה מוגבל מצד איסור מסייע לדבר עבירה. אולם זה בהחלט לא ראוי להביא ילדים באופן זה, ומצד השקפת ההלכה ראוי בהחלט להימנע. לכן אם לסייע לה או לא, זה שיקול שלך בהתאם לנאמר כאן.