ברכה על ברק ורעם כשכבר שמע היום ולא בירך

שאלה:

מה אני עושה אם ראיתי ברקים ושמעתי רעמים ולא בירכתי? אני יכול לברך רק מחר?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לברך.

מקורות:

הכלל הזה נאמר רק בדברים שהם אותו הדבר שראה קודם, כמו הים הגדול, אבל כאן כל רעם הוא חדש ואינו קשור לרעם הקודם, אלא שלא תיקנו לברך יותר מפעם ביום. ראה שו"ע סי' רכד סעי' יג כעין זה לגבי ברכה על מלך, שאם הוא אותו מלך מברך פעם בל' יום, אבל על מלך אחר יכול לברך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. גם באותו היום אם זה סופה חדשה אפשר לברך, כנראה כבוד הרב התכווין על אותה סופה לא מברכים פעמיים אפילו שרואה ושומע ברקים ורעמים חדשים.