אמירת קדיש בחודש ה12 לאבלות – ספרדים

שאלה:

שלום שמי מרדכי. אבי נפטר לפני 9 חודשים כמה שאלות:
1. אנו ספרדים מתי מפסיקים לומר קדיש?? האם ביום 11 חודש עד הסוף או שבוע מפסיקים וממשיכים עד יב חודשים או מפסיקים חודש עד יום יב חודשים??
2. סעודת 11 חודש – האם מותר לעלות לבית העלמין לחזור ובמנחה לעשות סעודה בבית הכנסת??

תשובה:

שלום וברכה

  1. המנהג הרווח להפסיק רק שבוע בתחילת החודש הי"ב ואחר כך להמשיך, ראה ילקוט יוסף אבלות עמ' קנ. קצת פלא שלפי מה שראיתי מנהג ירושלים בדורות עברו היה להיפך, להפסיק בשבוע האחרון, אבל כבר השתרש המנהג כך, ואין לשנות.
  2. מצויין, למה לא?