משכיר שגרם להוצאות פינוי

שאלה:

אשה שכרה דירה וחשה זרם כשהתרחצה במקלחת.היא דיווחה למשכיר והוא אמר לה להזמין חשמלאי.כך קרה פעמיים .האשה התחשמלה למוות והיורשים תובעים את המשכיר על הוצאות פינוי האישה וכו.על מי חלה האחריות?

תשובה:

שלום רב,

במקרה שהמשכיר אמר להזמין חשמלאי, סרה ממנו האחריות על החשמל.

גם אם חובתו של המשכיר להביא חשמלאי, פטור המשכיר בהוצאות פינוי.

בהצלחה.

מקורות:

הוצאות לפנות נחשב מזיק בממון אחר, כמו זרק מטבע לים. וכאן ממונו הזיק בגרמי ופסק הרמ"א סימן שפו ס"א שפטור.