מציאה כרטיס הגרלה עם סימנים

שאלה:

שלום לרב .שואל האם אדם שמצא כרטיס הגרלה הכולל סימנים כמו מיספרים קבועים גם הכרטיס בתוך ניילון צריך להכריז?

תשובה:

שלום וברכה,

כרטיס הגרלה עם סימנים חייב להשיב.

במקרה שלך אני לא רואה מדוע יש סימנים, המספרים אינם סימנים, מאחר ולא כולם שמים ליבם לזה, והמאבד לא תולה שידעו מכך. כרטיס בתוך שקית ניילון אם אין דבר חריג בשקית אינו נחשב סימן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב,
    אנשים בדרך כלל לא זוכרים את המספרים שכתבו בלוטו, ולכן אינו נחשב סימן גם אם יבוא אדם ויאמר את המספרים שכתב. במקרה שלך שיש טיוטה יחד עם הכרטיס, אם זה מחובר, שגם בשעת נפילה לא נפרדים הדפים, נחשב לסימן וצריך להחזיר.