מעשרות מירקות שגדלו בעציץ בבית

שאלה:

שלום לרב יש לי מרפסת עם סורגים ואני מתכוון לשתול ירקות ללא ריסוס (אורגניים) מה הדין לגבי מעשרות מדובר בעגבנייה קולורבי מלפפון ופילפל גמבה,?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהכל תחת כיפת השמים, והסורג בולט, ואם כן גם אם יחשב כעציץ שאינו נקוב מחמת החובה או הגג, עדיין יש חיוב הפרשה באופן ודאי מדרבנן, ויש להפריש בברכה. רק הגדל בבית וכגון שהאדניות תחת גג החלון ולא בסורג חיצוני, מפרישים בלא ברכה.

מקורות:

ראה רמב”ם תרומות פרק ה הל’ טו – טז.