לקח מוצר מחנות מבלי לדעת מחירו

שאלה:

שלום וברכה. בעל החנות נתן מפתח מחנותו לאדם אחר שיוכל להכנס לחנותו ולקחת מה שירצה ע״מ שישלם אח״כ. וכך היה. אותו אדם לקח משם אוכל שלא היה עליו מחיר ואכל אותו. לאחר מכן המוכר טוען שמחיר שלו 100. ואותו אדם טוען שזה מחיר מוגזם ומוכן לשלם 80.
מה הלכה בזה? כמה חייב לשלם אותו אדם?
תודה

תשובה:

שלום רב,

חייב לשלם סך 100 ₪, ואי ידיעת המחיר לא פוטרת, שהרי יתכן ששווה 100.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עב סעיף ח, אם קיבל מחברו סייף של גוי ולא ידע שהוא של זהב, שאינו חייב תשלום של זהב.

וכתב הש"ך שם ס"ק מ שדוקא סייף שאין רגילות שהסייף יהיה יקר, אבל אם נתן לחברו אבן טובה וחברו הזיקו, אינו יכול לפטור עצמו בטענה שלא יגע משווי האבן, שמקובל שיש אבנים יקרות.

לכן לקח מוצר מהחנות, אינו יכול לומר חשבתי שעולה 80 ולא 100, מאחר שהמחיר לא מופקע כמשל של סייף מזהב, ויתכן הדבר שהמחיר המוצר 100 ₪.