האם התייעצות לגבי מתן צדקה/קיום מצוות מעשר מורידה מערכה?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם התייעצות לגבי קיום מצוות מעשר מורידה מערכה שאומרים שמצוות צדקה בסתר או בכללי לקיים מצווה בסתר גדולה יותר מלקיים אותה בגלוי [נראה לי בילקוט יוסף כתוב ששכר מצווה בגלוי שכרה על ידי המלאכים ובסתר מה' או משהוא בסגנון]

תשובה:

שלום וברכה

לא, זה בסדר גמור. הנושא של צדקה בגלוי היא בעיקר ביחס למקבל, שלא יתבייש מהנותן. שנית, אם אתה מתייעץ כאן באתר אף אחד לא מכיר אותך ולא יודע מי אתה…

יום נעים.