ברכת שהחיינו על רכב מיד שניה

שאלה:

לק"י

שלום וברכה,

האם ניתן לברך על רכב יד שניה
כאשר הדבר משמח אותי?

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

על רהיטים, מכונית וכדו’ אם הם גורמים לשמחה גדולה צריך לברך ‘שהחיינו’ ואם הם נקנו גם עבור שימוש בני הבית או שותפים אחרים יש לברך ‘הטוב והמטיב’, אך דברים שאין ערכם רב, אף לעני שיש לו שמחה בכך אין צריך לברך [רכב יד שניה שעלה אלפים רבים הוא תמיד כלי חשוב]. ויש שאין נוהגים לברך על כלים שהחיינו כלל ולדעתם ראוי לברך על פרי חדש ולכוון לפוטרם.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה ח”ג סימן פ’ שכתב לברך, ובבן איש חי ראה ס”ה ובכף החיים רכג,ח כ’ שאין נוהגים על רכישת כלים חדשים כלל.