איך ניתן להוכיח אדם אלים?

שאלה:

אני שומר תורה ומצוות ואדם שאני מכיר ,כל דבר שאני מעיר לו הוא ישר מרביץ מקלל וזורק דברים, ואני שותק לו ומוחל בלב כדי שלא יהיה חס ושלום חילול השם אם יראו אותי בתור אדם דתי מתנהג כמוהו חלילה,
היום הוא דחף אותי על דלת וכבר נמאס לי אז אמרתי לו "אתה לא מתקן את המידות" הוא השתגע וזרק עליי דברים ,1.האם נהגתי נכון שאמרתי לו את זה ? זה כבר בלתי נסבל.
2.איך אמורים להוכיח כזה אדם ?
3.מה חומרת מעשיו?
הוא לא אדם חובש כיפה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא נשמע שיש תועלת בדברי תוכחה שאתה נותן לו, זה רק מכעיס אותו, ועל כגון זה אמרו חכמים: "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע". מה שאמרו חכמים שמצות תוכחה זה עד שיכנו, הוא רק באופן שיש סיכוי שישמע, בזמנינו שאנחנו לא יודעים להוכיח כדברי החזון איש הידועים, נראה שאלו האלימים אין טעם לדבר איתם…

חודש טוב ומבורך