עבר ליד חיישן שהדליק נורת ליבון בשבת

שאלה:

שלום רב,
אדם עבר בליל שבת ברחוב וזיהה אותו חיישן שהדליק מיידית פרוז'קטור שמאיר את החניה הפרטית של אותו הבית.
הנורה היא נורת ליבון ולא לד.
האדם לא זכר את קיום הפרוז'קטור ועבר לתומו.האם עבר איסור כלשהו?
הרי אין מעשה בידיים. האם נוכל לדון את המקרה כ'מתעסק'? (כדין אדם שפתח מקרר ולא ידע שלא העבירו אותו למצב שבת והאור נדלק?)
אני חושב שזה יותק קל מדוגמת המקרר שהרי כפי שציינתי אין מעשה בידיים.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין לך תועלת ושימוש באור הזה והוא נעשה במרוחק ממך ובדרך אגב, אין בכך איסור כלל, הרחבנו בענין זה פעמים רבות באתר, למשל כאן.