סנדקאות לאב שלא מעונין בי!

שאלה:

שלום כבוד הרב. אני ובעלי נקלענו למצב קצת בעייתי. אני בהריון בחודש תשיעי ועם הלידה הקרובה עלתה השאלה לגביי סנדקות בברית בע״ה. הוריי בעלי לא תמכו בנישואינו ובמיוחד אביו היה נגדי וניסה לשכנע אותו לא להתחתן איתי, ואף שהייתי בהריון לפני החתונה הציע לשלם מזונות במקומו רק שלא נתחתן. במשך תקופה לקראת החתונה עמדנו במסכת ייסורים שכללה המון זלזול והכפשה מצד הוריו וכמעט הביאה להפרדה בנינו. ברוך ה נישאנו והמצב פשוט המשיך רגיל( אציין שמעולם לא התנצלו כלפי היחס שנעשה) וכאילו לא היה מה שהיה. עפ״י המנהג הסב מצד האב צריך לשבת סנדקאות אך ה יסלח לי הלב לא נותן לי. אני מרגישה שהכבוד לא מגיע לאביו וגם בעלי חושב כך אך לא מוכן לפגוע בכבודו ובכל זאת לתת לו לשבת משום שחושש שגאוותו תיפגע והוא שוב יריב איתו. אביו מעולם לא כיבד אותנו ובטח לא את התינוק שגדל בתוכי ותמיד אמר מילים נורא קשות ופוגעות, לכן אני לא מרגישה שהוא ראוי לכבוד הרב הזה לשבת סנדק. מה עלינו לעשות?(אציין שהעדפתי הייתה להביא אדם צדיק שישב סנדק)

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר להביא אדם צדיק ותלמיד חכם שישמש כסנדק בלי שזה יפגע באב, משום שיבין את הסגולה המיוחדת בסנדק תלמיד חכם, כמובא בספרים, מה טוב. אבל אם לא יבין והוא יפגע, חבל, עכשיו זה הזדמנות שלכם לעשות קצת קירוב לבבות, אחדות במשפחה, סך הכל דם הוא לא מים, ויש חובה לכל בת וכלה לכבד את ההורים גם אם לא נוח להם איתם, וגם אם לא רצו בתחילה שתנשאו, אלו הם ההורים שלכם ומצוה לכבדם! מצות כיבוד אב ואם אמרו חז"ל זה אפילו הוא קורע את בגדיו או זורק ארנקו לים! ובעזרת ה' אם תראו לילדכם כיבוד הורים ללא תנאים, הם ילמדו ממעשיכם ותזכו לראות גם מהם מידות טובות של ויתור וכבוד וכל טוב. החינוך האמיתי הוא הדוגמה האישית!

רוב נחת ושמחות ולידה קלה!