מתי מותר להעיר הורים משנתם?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שלוש שאלות
1.מתי מותר להעיר הורים?
2.האם מותר להעיר הורים משנתם שיסגרו את הדלת כדי שהבן ילך לשיעור תורה/תפילה במניין או שזה מצווה הבאה בעבירה?
3.במקרה שזה אסור והבן לא ידע את זה בדיעבד האם הליכה לשיעור נחשבת מצווה הבאה בעבירה?

תשובה:

שלום וברכה

אם ההורים שמחים בכך ומעונינים בכך זה בסדר גמור, אבל אם לא, ודאי שאין להעיר אותם לצורך זה. אם אכן נחוץ מאוד לנעול את הדלת גם באמצע היום ולזמן קצר (?), תבקש מההורים שיתנו לך מפתח שתוכל לנעול ולקחת את המפתח איתך [אם זה בשבת כמובן צריך שיהיה עירוב מפוקח במקום, בדרך כלל יש ברוב ערי הארץ]. אם כל זה אינו אפשרי, תלך לבית הכנסת לפני שהם הולכים לישון, ותרויח עוד קצת זמן של לימוד, ואשריך!

שבת שלום ומבורך.