מי שמחלל שבת ואין לו "אות" של שבת – האם מניח תפילין?

שאלה:

היה מישהו שהיה לובש תפילין בשבת. כששאלו אותו למה עושה כן, הוא אמר ששבת זה אות לבני ישראל, ולכן אין צריכים האות של שבת, אבל הוא מחלל שבת ועושה מלאכתו בשבת, ואם כן בשבילו אין "אות" של שבת, ולכן הוא לובש תפילין. האם יש ממש בדבריו?

תשובה:

שלום וברכה

זה כמובן חסר טעם. האות אינו המעשה המסויים שהאדם עושה, אלא הציווי לעשותו, כל יהודי מצווה על שמירת השבת, ועצם היותו מצווה במצוה זו היא האות עבורו לקשר בינו לבין בורא העולם.

שיהיו בשורות טובות, ומהרה יתקיים בנו הכתוב ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים!

שבת שלום.