קדימה בברכות – אורז קודם לשבעת המינים?

שאלה:

דיני קדמה בברכות, האם יש להקדים אורז לפרי האדמה וכדומה בעניין קדימה בברכות כי הרי הוא אינו נכלל בחמשת מיני דגן בעצם, האם "מגע אש " חל בעניין זה על אורז גם כן ?

תשובה:

שלום וברכה

אכן זו שאלה חשובה, ולדינא נחלקו בכך הדעות, וההכרעה היא שאורז קודם אפילו לפירות משבעת המינים, אבל בין מיני הדגן הוא המאוחר, כלומר כשאוכלים גם מין דגן תאמר הברכה עליו ולא על האורז.

מקורות:

ראה כף החיים ריא ס"ק כז, ואבן העוזר שם סעי' ו משא ומתן בדעת הפרי מגדים, ומשנה ברורה שם ס"ק כז.