להסתמך על קופות גמל בהת"ע

שאלה:

בוקר טוב,
יש לי קרן פנסיה שכרגע צבור בה 10,000 ש"ח, ומאחר ואין בבעלותי דירה אני מסתמך בלקיחת הלוואות על קרן זו.
השאלה האם אני יכול ללוות 13,000 ש"ח? או רק כנגד הסכום שצבור בקרן?

תשובה:

שלום וברכה,

צריך שכסף המושק ע- שהוא העסק שכנגדו מסתמך בהיתר עיסקא יהיה מעבר לריבית שמשלם בבנק, ולא מעבר לסכום ההלוואה. ולכן בהלוואה של 13,000 אם הריבית למשל  500, הרי שיש לו כסף בעסקים מעל 500 ש"ח ומותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח!
    אשמח מאד להבין מדוע זה כך?
    הרי היתר עסקה בנוי על כך שחלק הלוואה וחלק פקדון, ועל הלווה מוטל להשקיע את כסף הפקדון, וא”כ לכאורה היה מתבקש שכנגד החלק בהלוואה שהוא פקדון-יהיה לו כסף מושקע?

  2. שלום,
    בהיתר עיסקה נעשים המלווה והלווה שותפים ברווחים, ולכן יכול לחלוק עימו ברווחים. ולכן יכול להיות שותף בכל רווח שירצו, ואם יש לו מעות בקופות גמל הרי נעשה שותף בעסקה שיש לו בקופת גמל, ומשם כביכול נותן לו רווחים. ולכן צריך שהריבית לא תהיה יותר מהכסף העיסקה. ולכן אם מעות העיסקה הם 10,000 מותא לו להבטיח רווחים עד 10,000 ששם הוא שותף עימו.
    האיחור הגיע בגלל שלא ראיתי את התגובה, סליחה. נפתלי בן חיים
    אם לא משיבים על תגובתך, תפנה בשאלה נוספת באתר.