לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יחסי אישות בהיריון הגורמות להקאות

שאלה:

האם מותר להישתמש בקונדום באופן זמני בהריון זה גורם לה להקאות ולבעל יש ניסיון כשלא יכול
והרי זה לא זרע לבטלה גם כך האשה לא תוכל להיכנס להריון היא בחודש שלישי
ישר כוח עצום

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע קבעת שזה לא הוצאת זרע לבטלה. מאחר שזה לא נחשב לדרך ביאה בהחלט זה נחש לבטלה. אגב, לבטלה או לא, ממש לא קשור לאפשרות להיריון, שאתה מציין מאחר שהיא ממילא כבר בהיריון. לכן,אני לא רואה אפשרות להיתר במקרה זה, בודאי לא לדעת הספרדים ראה היטב בשו"ת אגרות משה אבה"ע ח"א סי' סג. תנסה לברר על אפשרויות אחרות למנוע הקאות. שאגב שכיחות בהיריון בלי כל קשר ליחסי אישות.