השב תשיבם בדרך טלפון?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: רצו לדעת אם אדם יוצא "השב תשיבם" ע"י שיחה טלפון לבעל האבידה? אמרו שכאן אצליכם יש תשובה על זה אולם חיפשתי ולא מצאתי, אולי נמצא בעלון המשפט וצריך אני לדעת איזה מספר נמצא.

נלפע"ד שכן וכך ראיתי בספרים כמו הלנת שכר וז"ל שאין המוצא מחוייב לילך לבית האובד דסגי להודיעו (אף בטלפון) וכו'.

תשובה:

שלום וברכה,

בעלון המשפט גליון מספר 78 בהערה 10 כתב הרב בפשיטות שלהודיע בטלפון מספיק, וא"צ ללכת אחרי.,וחידש שם שזקן ואינו לפי כבודו לא תמיד יש את הפטור כיום, מאחר ונפטר בהודעה בטלפון, ולא צריך לקחת את החפץ לבית הבעלים.

בהצלחה.