הניח בקבוק צבע ולכלך את העובר

שאלה:

חבר שלי הביא נוזל אדום לכיתה והניח אותו על השולחן אני עברתי והנוזל נישפך עלי האם הוא חייב לשלם לי על החולצה.

תשובה:

שלום רב,

התורה פטרה את המזיק לשלם במקרה כזה. ועיין במקורות.

בהצלחה.

מקורות:

כתוב בתורה

שמות פרק כא פסוק לג וְכִֽי־יִפְתַּ֨ח אִ֜ישׁ בּ֗וֹר א֠וֹ כִּֽי־יִכְרֶ֥ה אִ֛ישׁ בֹּ֖ר וְלֹ֣א יְכַסֶּ֑נּוּ וְנָֽפַל־שָׁ֥מָּה שּׁ֖וֹר א֥וֹ חֲמֽוֹר: ודרשו חז"ל שור ולא אדם חמור ולא כלים. ולכן אם ניזוקו חפצים בבור פטור בעל הבור.

בור אין הכוונה דוקא חפירה בקרקע, אלא כל תקלה שאדם מניח וגורם לנזק לעוברים נכלל בבור. ולכן אם הניח תקלה ברשות הרבים, ונזוקו חפצים, בגדים רכבים, וכדו' פטור המזיק.