האם יש ענין בנייר קינוח לבן בשבעה נקיים?

שאלה:

האם יש חובה להשתמש בטישו לבן בתקופת השבעה נקיים כמו שיש חובה להשתמש בתחתונים לבנים.
לא מצאתי התייחסות לכך באף מקום ורמיתי לדעת האם מאותה סיבה שמשתמשים בתחתונים לבנים שמא יצא דם ולא יעלם (וממילא יהיו אסורים אם זה מראה האוסר) אז צריך להשתמש בטישו לבן למקרה כזה שמא תראה דם
(מקורות אם אפשר)

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב כזה, ואין לנו להוסיף על מה שקבעו חכמים. הסיבה בעצם לבגד לבן בשבעה נקיים היא משום שאשה לא מרגישה כל הזמן בעת יציאת הדם, וזה מהווה בשבילה איזו שהיא בדיקה נוספת, כאן בטישיו בלאו הכי ההמלצה היא לא להסתכל על הטישיו כלל, כיון שיש בכך הרבה שאלות, נניח שתראה בו דם, יש שסוברים שזה לא אוסר משום שהוא דבר שאינו מקבל טומאה, ויש חולקים כי זה בא ישר מהגוף, ויש מחלוקת גם על שיעור הכתם המטמא, יש שסברו שאם זה מיד אחרי הטלת מי הרגלים זה אוסר אפילו בכל שהוא, כיון שחוששים שבא בהרגשה, ויש שאוסרים רק בכגריס. לכן לצאת מכל הספקות יש ללמד את האשה לא להסתכל על נייר הקינוח בכלל. אם היא הסתכלה, כלל לא ברור שיעזור לה מה שהוא צבעוני, מהטעם האמור שעיקר החשש הוא שזה נחשב כתם שעל גופה, או שזה נחשב ראייה ממש שבה לא הקלו בצבעוני.

בהצלחה רבה