תמיסה לעדשות מגע בשבת

שאלה:

האם מותר להשתמש בתמיסה לעשות מגע בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

עדשות מגע קשות, מותר להניחם בתוך החומר ניקוי שלהם וכן מותר לשפשף אותם בחומר שלהם

עדשות מגע רכות, במקום האפשר יש להניחם דווקא במים [מים מזוקקים, או מי מלח] ולא בחומר הניקוי שלהם כיון שדעת כמה מגדולי הפוסקים להחמיר בהם שלא לנקותם ולשפשם בחומר הניקוי, אך במים מותר, במקום הצורך ובדיעבד גדול, המיקל יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

עי’ ארחות שבת (ח”א עמ’ תקנז ואילך) מאמר הרה”ג רי”מ רובין ותשובת מרנן הגרי”ש אלישיב והגר”ש ואזנר שליט”א שיש להחמיר בזה, אולם דעת מרן הגרש”ז אויערבאך והגר”מ שטרנוך להקל [עי’ קובץ אור השבת חי”ז עמ’ י, תשובת הגרמ”ש, וספר תורת המלאכות ח”ג עמ’ קמב דעת הגרש”ז], וע”ע שו”ת שערי ישר (להרה”י ר”א חנניה, ח”ב סי’ מד) שהביא כן בשם כמה מהפוסקים, וכן האריך בזה בשו”ת ישיב יצחק (ח”ב או”ח סי’ יג), ולכן במקום הצורך נראה שיש להקל, אך לכתחילה ודאי יש להעדיף לנקותם במים בלבד.