שעונים של דייר שעבר דירה

שאלה:

שלום לרב עובד אני באחזקה בבניין מגורים משותף ומפנה אשפה מהקומות שטיחים ריהוט ישן וכדומה קרה שדייר עבר דירה והניח בין חפצים ישנים בחדר זבל קופסא עם שעונים שלא עובדים מה הדין לגבי המציאה אין לי כתובת שלו?

תשובה:

שלום רב,

דברים המונחים באשפה, כשהדרך לפנות ולא לדעת על קיומם דינם הפקר, וכל הקודם זכה.

במקרה דנן שהשעונים לא עובדים וגם הניח באשפה, מסתבר שבעה"ב השליך אותם בכוונה, ולכן הינך רשאי ליטול לעצמך.