מורה נהיגה גבר לאישה

שאלה:

שלום וברכה, האם אישה חרדית(גרושה) יכולה לקחת שעורי נהיגה אצל מורה גבר? חברות שלה ניסו לקחת שעורים אצל מורה אישה, והרשיון התעכב הרבה זמן (וגם כסף) , עד שעברו למורה גבר ושם הצליחו לקבל רשיון, מה הדין ?תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני אומר שיש בכך איסור אבל זה מאוד לא צנוע ולא מומלץ. שימי לב כמה שעות יושבים יחד בלימוד שכזה, עשרות שעות! ומתחילים לדבר, ומגיעים למצב האישי, והוא מתחיל לגלות אמפטיה… ממש לא כדאי. אני בטוח שמי ששומרת על הצניעות והולכת למורה לא תנזק מזה! ואם הרשיון יתעכב (? כלל לא בטוח) היא תרויח במקום אחר. הקדוש ברוך הוא לא מקפח שכר כל בריה בעבודת ה'. כל השקעה למענו יתברך מתוגמלת!

בהצלחה ובשורות טובות.